En av våra administratörer

"Men, det är inte närheten som skapar team, det är attityden."

Kommer till Helsingborg och det känns som en strålande sommar morgon. I dörren möts jag av en morgonpigg PA som skulle prata med Yasmine. Han har lite frågor då det gäller omkostnadspengen och arbetstelefonen. Vi pratar om det över en kopp kaffe. Yasmine och han fortsätter sedan samtalet och jag går in på mitt kontor.

Jag tar en titt på hur dagen ser ut. 2 P-möten under dagen, då behöver vi fika. Kilar in och handlar och ser till min förtjusning att de säljer ut pelargoner. Vilken tur, vi behöver plantera om vid ingången, detta kunde ju inte bli bättre!

Väl tillbaka så börjar jag dona med fikat till mötet medan assistenterna börjar droppa in. Det är ett härligt gäng som kommer, mycket värme och skratt. När min kollega Yasmine dragit igång mötet tar jag tag i posten och kollar igenom systemen efter nyheter eller saker som behöver korrigeras. Det kommer in lite telefonsamtal från personal som behöver stöttning i systemen och jag tar en titt på hur jourtelefonen har fungerat i veckan som har gått.

Porträtt på Pernilla Lind

Knappt hinner jag blinka förrän mötet är slut och det är dags för en snabb videokonferens med Christer på Öland.

När vi är klara med det så står nästa grupp på tur för P-möte. Även dessa assistenter är fyllda av värme och positivitet. Här har vi två grupper som har varit med om en stor förändring och som verkligen har teamat upp och stöttar sina kunder och kolleger till 100 %, all heder till dom. När mötet är igång och tystnaden sprider sig på kontoret så inser jag att jag har glömt att plantera pellisarna. På med handskarna, nu ska det bli fint i entrén.

När alla möten är slut tar jag itu med allt som assistenterna hade med sig när dom kom, så som kvitton, turbyten och dylikt. Yasmine och jag har jobbat på från olika håll förra veckan och behöver en stund för återkoppling och den tar vi över en smått försenad lunch. När maten har sjunkit är det dags för Yasmine att bege sig in till Lund för ett eftermiddagsmöte så jag blir allena på kontoret. Tur att vi har fått nya fina tavlor så jag i alla fall kan se mina kollegor.

Eftermiddagen består av mycket dator och telefonsamtal. Varje dag dyker det upp en kluring som får en att tänka till och använda geniknölen. Idag ska vi få till ett administrativt samarbeta med kommun och privat anordnare av punktinsatser. Här gäller det att hitta en lösning som underlättar för alla parter. Ibland kan jag få höra att det måste vara enormt enformigt att arbeta på kontor, fast jag tycker att det är precis tvärt om. Jag får träffa många härliga människor, och vilka det är, det varierar från dag till dag. Jag har fler uppgifter än jag har fingrar, så det blir aldrig enformigt och ibland åker jag ut på kundbesök och möten, det är alltid något varje vecka. Jag har fantastiska arbetskamrater, en del är närmre än andra. Men, det är inte närheten som skapar team, det är attityden.

Pernilla Lind